Mājas lapa: http://lol.id.lv


Arhīvs
Maijs, 2024
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Arhīvs 9.-15. novembris
Publicēts 15. novembrī, 2009.
Katru nedēļu ielikšu interesantu un noderīgu saišu kopsavilkumu no sava bloga, ko esmu atradis plašajā tīmeklī! Jums un citiem var noderēt!

shapecollage.com Interesanta padarīšana ar bilžu kolecijām. Tur ir jāieraksta bilžu galeriju URL (adreses) un tad jaiekopē iekš shapecollage.com, tad vari izvēlēties kādu formu tu gribētu. Vari arī tekstu, bet man liekas, ka tur vairāk par 5 vai 6 burtiem nevarēja. Lejupielādējot programmu tev paveras iespējas taisīt da jebkādas formas, kuras vien vari izdomāt. Piemērs te. saglabāt varēsi kā PNG, JPG vai pat PSD formātā. Ak jā, aizmirsu piebilst, ja embedē bildi, tad spiežot uz vienas no bildēm, kas ir formā, tiek parādīta tā, kā liela bilde.

tikainesakinevienam.lv Esmu pamanījis, ka daudzi par šo vēl nezin. Te var atrast ļōtī daudz citātu, parunu, iedvesmojošu stāstiņu. Zelta bedre kur smelties iedvesmu. Iesaku!

http://www.gieson.com/Library/projects/utilities/tuner/ Te tu vari noskaņot ģitāru. Ja ir ieslēgta auto advance, tad stīgas tiek atskaņotas ik pēc 8 sekundēm. Ja ir auto advance izslēgts, tad ar garo space pogu vari atskaņot. 

greksudze.lv Interesanta pašmāju lapele, kur vari anonīmi sūdzēt pats savus grēkus un grēciņus. Vari arī lasīt citu grēkus un uzjautrināties! Hehe!

 


http://neosmart.net/YouTube5/ Esmu bijis bibliotēkās un tā kā visas lietas ar datoriem ir pārņēmis “Trešais tēva dēls”, izsekot un apkot tos viņiem ir pagrūti. Daudzos nav Flash playiera un ielikt viņu arī nav viegli, ja ir virsū administratora parole. Alternatīvu atradu te. Vienkārši iekopē video URL (adresi) un skaties HTML5 formātā.

knowem.com/ Uz šo jautājumu palīdzēs atrast atbildi šis serviss. Meklēšana notiek starp 340 pasaulē slavenām sociālajām mītnēm.  var gadīties, ka serviss nestrādā, tas tāpēc, ka noslogots, man par laimi tas negadījās.

bitlet.org Ja dažādu iemeslu dēļ nav BitTorrenta klienta, tad iekopē URL uz torrentu un lejupielādē. Lai varētu lietot, vajdzīgs ir JAVA atbalsts.

myplick.com Vari augšupielādēt Microsoft Powerpoint, PDF, and OpenOffice documentus. Augšupielādē dokumentu, pēc izvēles vari pievienot audio un publicē!

titane.ca/igod/ Vieta, kur mitinās virtuālais dievs. (vārdu Dievs rakstu ar mazo, jo neattiecas uz Patieso Dievu) Tur nekas nav nopietni. Tikai tā.. Moto: atkārtošana ir vienkārša.

http://www.ih8that.com Te tu vari angliski pateikt ko tu ienīsti vai kas tev nepatīk. Un tad citi vērtēs, vai viņi arī to ienīst vai tomēr vajadzētu beigt uz to dusmoties. :)

stickyscreen.org Atver jaunu cilni pārlūkā un tev būs klasiskā, dzeltenā lapiņa, kur uzrakstīt pāris vārdus. Labs veids kā izjokot vai atgādināt darba kolēģīm! :)

http://www.intersmash.com/300images/ Džeks sakrājis 300 podziņas no 1800 saitēm. Nav slikti.

http://churchtechmatters.com/2009/11/11/google-wave-cheat-sheet/ Te būs operatori, ko atbalsta google wave meklētājs. Šis saraksts noteikti noderēs.

 totallyexplained.com Vairāk ka 4 miljoni rakstu par gandrīz visām tēmām. Kaut kas līdzīgs simple.wikipedia.org, tikai daudz vairāk rakstu. 

ilasting.com Virtuālā kapsēta. Ja Tev tuvam vai mīļam cilvēkam ir gadījies aiziet Tajā saulē, tad vari izveidot virtuālo kapu kopiņu, kas daudz atšķiras no pierastajiem kapiem. Nobrīnijos, kas tas pasākums ir arī maksas. Par velti tur vari pievienot 5 svecītes, 5 stāstus, 5 fotogrāfijas un 1 dziesmu. Video, dzīveslīnija un ziedojuma poga ir jau maksas pakalpojums. Interesanti.


http://www.darkroastedblend.com/2006/11/biggest-and-hungriest-machines.html Tiniet tik uz leju un spied ņekst da ņekst. Tiešām iespaidīgi.


phpanywhere.net Doma pamatā ir tāda, ka ir iespēja kodēt pa taisno tīmekļa pārlūkā. Lielais feature no  viņu puses ir real time syntax code editor, un tad tur parādās vesela liste iespēju. Tagad tur ir FTP file permissions, kas ļauj organizēt drošību mapēm iekš FTP. Kas tur un kā vairāk, to apskatieties paši.


http://www.echalk.co.uk/amusements/OpticalIllusions Ja nav ko darīt, tad te ir lielisks veids kā pamežģīt acis. Visādi āķīģi uzdevumi acīm un prātam. Latviski saucas: ilūzijas.


http://www.fka200.com/2009/01/03/a-list-of-some-of-the-top-domain-name-sales-ever-most-expensive-domains/ Pasaulē visdārgāk pārdotie domēni

 forwardon.com viens no ērtākajiem, vienkāršākajiem veidiem, ka savu smieklīgo, interesanto e pasta saturu parādīt citiem. Piemēram ja atnāk e-pasts ar kādu smieklīgu prezentāciju, video vai bildi, tad vienkārši pārsūti to uz forwardon.com :) Protams vari ieiet pie viņiem un skatīties, ko cilvēki pievieno!


confessions.grouphug.us Kaut kas ļoti līdzīgs par nesen rakstīto greksudze.lv , tikai angliski un no visas zemeslodes. Gribi nedaudz ciparus? Uz ātro varu pateikt to, ka tur ir 79 tūkstoši lapu, kur katrā ir pa 10 grēksūdzītēm. Cik tur spama, nemāku teikt, bet pats par sevi tas ir pietiekami iespaidīgi.

 

photoshopdisasters.blogspot.com Šeit ir makten liela kolekcija ar stulbām PS kļūdām.

Protams pie katras ir mazs apraksts. Nu tie, kas ar angļu valodu uz “Jūs”, varēsiet pētīt bildes!

Iesaku arī paskatīties citus google parādītos rezultātus. Šur tur var izrēkties : D


http://robot.mycompany.lv/index.php? Par šo uzzināju no mix.lv. Angļu variantu viņu ir daudz, bet ne latviski. Es parunājos ar Saniju. Protams nevar gaidīt, ka varēs vest kaut cik sakarīgu un loģisku sarunu, bet prieks, ka mums tādi arī ir.

 remindness.com Vēl nav palaists, bet var pierakstīties, lai uz RSS lasītāju atnāktu ziņa, ka strādā! Pie logo viņiem stāv šāds teikums: helping you remember what the fuck it is you are supposed to be doing! Man iepatikās.


twitiq.com/ Šis serviss pēc cilvēku reviewa izskatās tāds dikti sakarīgs. Nezinu, spriediet paši. Pats personīgi twitteri nelietoju, teikšu kā ir: uzskatu ka viņš vienkārši debīli aizņem laiku. Ja vajag, tad citreiz pameklēju caur search.twitter.com/advanced, kā nekā liels interneta resurss.


unitconverter.org Domāts arī zinātniskiem un labaratoriskiem mērķiem. Tiešām iespaidīga kolekcija ar mērvienību kalkulatoriem. Ja ar mērvienībām nodarbojas ik dienu, tad ir iespēja novilkt instalējamu programmu. Programma ir atroda te ar visu pamācību


google-logos.com Neoficiālā google logo kolekcija. Ir jau oficiālā te, tikai neoficiālajā parādās daudz vairāk apraksta par konkrētu logo. Plus pie tam tur šad un tad ieliek par google logo to, ko oficiālā mājaslapā nemanīt.




 


 


 








 

 


Komentāri (3)
Guntars: ai jau... pirmais ieraksts un jau šitā...
domāju ka tas kā wysiwygā.. kā izskatīsies tā arī būs.. bet nesanāca.
15/11/2009 19:30
jaanis: daudz labu linku!
15/11/2009 20:55
Guntars: Paldies...
15/11/2009 21:04
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: